Frittstående uterom

Etter tradisjon bygger vi ofte uterommene våre ved siden av huset. Dette er praktisk av mange grunner, ikke minst fordi du da bare trenger å bygge tre vegger. Men det kan også være effektfullt å bygge et helt uavhengig uterom. Et godt tips når du skal bygge et frittstående uterom, er å skape en naturlig sti mellom huset og uterommet. Hvis du plasserer uterommet i nærheten av huset, er det ofte både pent og praktisk å lage en treplatting som forbinder huset og det frittstående uterommet ditt. Vi bruker royal-impregnert treverk, som kan være et pent og miljøvennlig alternativ til trykkimpregnert tre.

Hvis du velger å plassere uterommet i en helt annen del av hagen, tar det seg pent ut med en sti. Denne kan lages med blant annet steinheller, eller legges med enkel grus.  I stien kan du også grave ned en elektrisk kabel til uterommet ditt. Sørg imidlertid for at en kvalifisert elektriker utfører installasjonen.

Frittstående uterom blir stadig mer populært. En stor fordel er at du ikke trenger å ta hensyn til hvordan huset ditt er plassert på tomten. En annen fordel er at man kan dra nytte av de nye byggereglene som tillater frittstående bygg inntil 50 kvadratmeter. (Norske regler)

Plasser ditt frittstående uterom slik at du får de første solstrålene om morgenen, og nyt en nydelig frokostoase i din egen hage. Du kan også sørge for at du kan nyte kveldssolen i uterommet. Dersom du har sjøutsikt eller annen utsikt kan du plassere uterommet slik at du kan nyte utsikten uansett vær. Valget er ditt – et frittstående uterom skaper ubegrensede muligheter.

Tips til frittstående uterom

Utforsk Santex Square- denne uteromstypen passer perfekt til deg som vil bygge et frittstående uterom.

Santex Square er et godt alternativ for deg som ønsker å bygge et uavhengig uterom. Dette kan med fordel kombineres med Santex View, helglaserte skyvedører.

0