Få en storslagen utsikt - Året runt - Uterum - Santex

Med storslått utsikt – hele året

Et uterom med storslått utsikt, som byr på alt fra skip som ankommer Trelleborgs havn til et bølgende og omvekslende naturlandskap. Det er dette Benny og Marita Johnsson har
skapt i Mellanköpinge, like utenfor Trelleborg.

– Vi har sol fra klokka elleve til den går ned, kan Benny fortelle.

Et uterom var allerede med på tegningen når Benny og Marita Johnsson bygde sitt drømmehus i 2010. Underlaget var forberedt, men da de skulle virkeliggjøre uterommet i 2014 var det en utfordring å finne glasspartier som passet.

– Det var bare Santex produkter som var fleksible nok til å passe de målene vi skulle ha, forteller Benny.

Uterommet deres er et skreddersydd rom, som er tilpasset husets form – det er moderne og har to fløyer, som bindes sammen med en huskropp.

– Vi tok kontakt med Optimera i Trelleborg. Der fikk vi god hjelp. Vi fikk også meget god hjelp av Santex til å tegne rummet, slik at det passet til huset vårt.

Uterommet er plassert på en av fløyene, med langsiden mot sør og gavlen mot vest, for å få maksimal glede av sola.

– Vi har sol fra klokka elleve på formiddagen til den går ned. Dette gjør at vi kan benytte rommet fra tidlig om våren til sent på høsten, selv om vi ikke har lagt inn varme eller vinterisolert, forteller Benny.

Partiene i Bennys og Maritas uterom heter Elegance+. Glassene har en U-verdi på 1,7. Taket er av 35 mm opalfarget kanalplast. Dette gjør at det ikke slippes inn for mye lys – men heller ikke for lite!

– Det blir et meget behageligt lys. Vi bruker rommet så å si hver dag fra april til oktober, konstaterer Benny.

Da uterommet skulle monteres gjorde Benny det meste av arbeidet selv, sammen med sine sønner og den hjelpsomme naboen Kjell.

– Det var godt å få hjelp – spesielt når bærebjelken skulle på plass. Ellers var det meget enkelt. Det eneste vi angrer på er at vi ikke brukte noen ekstra kroner på å få forbehandlet stammen. Her måtte jeg stå i garasjen og gjøre det selv, forteller Benny.

Men stort sett er vi meget fornøyde med uterommet vårt og den hjelpen vi fikk av både Optimera og Santex, avslutter Benny.

benny2 benny3 benny4

trelleborg3

 

 

0