Mer än bara ett uterum - Var aktiv - träna året runt - Santex

Bruk uterommet aktivt

Ordet «uterom» får de aller fleste til å tenke på et sted for avkopling og middager sammen med familie eller venner. Men ikke alle. Mattias Lundqvist hos Aktivitus i Göteborg ser på uterommet som et selvfølgelig sted for trening.

– Hvorfor sitte på en treningssykkel i kjelleren eller et annet rom i huset når det finnes et uterom?

Treningsboomen er kommet for å bli. Stadig flere i vårt langstrakte land li-ker den utfordringen det er å kunne delta i en eller annen form for trening, enten det dreier seg om løping, skigåing, sykling eller annen sport. Dette øker selvfølgelig også viljen til å trene. Mattias Lundqvist er en av grunnleggerne til Aktivitus. De utfører blant annet tester for mosjonister, som ønsker å gjøre treningen mer effektiv og optimal. Selv kan han vise til egne meritter fra flere ulike sykkelaktiviteter og kan skryte av SM-gull i sykkelcross så sent som i 2015.

– Men det var for herrer over 40 år, sier han ydmykt.

Uansett meritter er det lett å konstatere at Mattias lever for treningen – både sin egen og andres.

– Å få maksimal effekt av treningen er jo jobben min. Å kunne prestere maksimalt er jo det som er morsomt, mener han.

aktivt-uterum2Få glede av utemiljøet inne

En treningssykkel av god kvalitet er Mattias egen favoritt blant treningsredskapene. Det er en selvfølge å kunne plassere den i uterommet, mener han.

– Det er ekstra luksus å kunne forlenge sesongen og samtidig få følelsen av å være ute. Og det blir jo ekstra motiverende, dersom det sammenlignes med å stirre inn i en kjellervegg eller en haug med annet skrot, sier Mattias.

Det er likevel ikke bare det å forlenge sesongen Mattias står for.

– Jeg sykler selv på en stasjonær treningssykkel året rundt – og anbefaler mange av kundene våre å gjøre det samme. På en stasjonær treningssykkel blir treningen mer effektiv og det er lettere å sykle intervaller. Sykler en på sykkeltur enten gatelangs eller i skogen skal en jo orke å sykle hjem igjen også, legger han til.

Tren året rundt

Santex uterom leveres med fire forskjellige typer glasspartier med ulik U-verdi, avhengig hvilken sesong uterommet skal benyttes. Det partiet som er mest vanlig for uterom og som kan benyttes mesteparten av året heter Superior. Superior kan fås til alle Santex uterom. Skal det være et normalt inneklima – hele året – i uterommet, er glasspartien Extend et fornuftig valg.

– Stort sett vil vi jo å ha det ganske kjølig når en trener. Derfor er jeg ikke fremmed for å ha et uterom som treningsplass, selv om det kanskje bare er tilpasset for sommer- og høstsesongen, sier Mattias.

– Dersom uterommet blir for varmt, finnes det jo en fantastisk mulighet til å kunne åpne glasspartiene også, legger han til.

Er dere småbarnsforeldre og det er vanskelig å få tid til overs til trening? Mattias har løsningen.

– Trener dere i uterommet, kan dere ha full oversikt over barna som løper omkring og leker i hagen, eller dere kan være sammen i uterommet, avslutter han.

[faktaruta]

aktivt-uterumMattias Lundqvist

Alder: 43 år
Meritter: SM-guld i Cyclocross 2015 (H40), «Seier i Redbull Nonstop 24h», SM-gull i landeveissykling 2013 (H40).
Gjør til hverdags: Driver test- og treningsklinikken Aktivitus, som ligger i Göteborg og Stockholm. Hjelper mosjonister med å måle og gjøre treningen mer effektiv gennom fysiologiske tester.
Utdanning: Helsepleie- og idrettspedagog med vekt på idrettspsykologi.[/faktaruta]

0