Et godt fundament til uterommet

Det er viktig å gjøre et godt grunnarbeid, for at sluttresultatet skal bli så bra som mulig. Det finnes flere forskjellige typer fundament. Det er hvordan uterommet skal brukes som avgjør hvilket alternativ en skal velge.

Dersom uterommet skal være til vinterbruk, er alltid et støpt, isolert fundament å foretrekke. Det passer også bra, dersom en ønsker å støpe inn gulvvarme. Et annet alternativ er en uisolert, støpt plate på bakke/mark. Dette kan passe bra, dersom en ikke skal bruke uterommet under de kalde månedene av året.

Den aller enkleste formen for fundament er et bjelkelag på sokler og et tregulv. Dette alternativet kan velges, dersom uterommet bare skal brukes vår, sommer og høst. Uansett fundament en velger, er det meget viktig at det er stødig og vannrett. Da vil monteringen gå smidig og de millimeterkappede komponentene fra Santex vil passe perfekt.

Det er mange momenter som må stemme, når det skal støpes et fundament. Før selve støpingen, må det graves, utformes, isoleres og armeres på riktig måte. Derfor er det viktig at en person med fagkunnskaper utfører dette arbeidet.

Noen verdifulle grunnleggende råd

  • Ikke slurv med grunnarbeidet. Husk at fundamentet skal holde i mange, mange år fremover. Et godt fundament sparer tid under monteringen og en unngår vanskeligheter i fremtiden.
  • Det er meget viktig at fundamentet står på en veldrenert grunn, for å unngå problemer med fuktighet. En eller annen form for stein eller grus er et godt valg.
  • Kontakt en fagmann, dersom du/dere ikke har tilstrekkelige kunnskaper selv!!

 

0